Popuštanje pandemije u kombinaciji s organiziranošću i aktivnošću Podružnice SUH-a Velika Gorica rezultiralo je velikim uspjehom u upisivanju novih članova u udrugu. Tako je samo u ovoj godini upisano preko 60 novih članova, što je za svaku pohvalu. Ni ne čudi interes za upisom, jer podružnica radi punom parom. Tako je 9. lipnja 2022. organiziran jednodnevni izlet i posjet Muzeju krapinskih neandertalaca, nakon čega je uslijedio ručak i zabava u jednom restoranu.

     Pjevački zbor podružnice „Turopoljska zvona“ 20. lipnja gostovao je u Vodnjanu u Istri, gdje su prvo pjevali na misi, a nakon nje održali koncert turopoljskih pjesama. Crkva je bila dupkom puna, ljudi su bili oduševljeni i pljeskali, a najviše ih je razgalila izvedba istarske himne „Krasna zemljo, Istro mila“. Tijekom srpnja i kolovoza organizirana su i četiri jednodnevna izleta na more, i to u Mošćeničku Dragu, Medveju, Omišalj i grad Krk. Bila je to prava uživancija.

     Autobusi su bili puni do vrha, te nažalost često nije se moglo primiti sve zainteresirane. I nakon morskih radosti uslijedile su kontinentalne te se grupa članova 31. kolovoza brčkala u termama Topusko.

Stjepan Milobara

Nazovite nas - SUH Zagrebačka županija: 01/2792-129
Pišite nam: suh.vrbovec@gmail.com