DUGO SELO

            Dana 25. ožujka 2022. godine u prostorijama udruge SUH-a Dugo Selo održana je pravna tribina, gošća je bila voditeljica Pravnog savjetovališta SUH-a Štefica Salaj, koja je za tridesetak članova govorila o opasnostima potpisivanja ugovora o doživotnom, a posebno dosmrtnom uzdržavanju, načinima sastavljanja oporuke, punomoći i još brojnim temama koje su bile od interesa za osobe starije životne dobi. Mnogi sudionici su imali i brojna pitanja na koja je Salaj davala odgovore, te je na kraju pozdravljena velikim pljeskom.

            Nakon tribine nastavljeno je druženje uz zakusku i glazbu, što prije pandemije bilo pravilo svaki zadnji petak u mjesecu, a po broju sudionika i zadovoljnim licima vidjelo se da je ovo nešto što im je stvarno nedostajalo. Sljedeći dan članovi udruge priključili su akciji Crvenog križa Dugog Sela te su obilježili Dan narcisa vrlo aktivno. Naime, nekoliko članica i članova prodavalo je narcise na štandu obučeno u odjeću Crvenog križa, a sav prihod od prodaje ide za projekt prevencije i otkrivanja raka dojke.

         Udruga u planu ima i skoro organiziranje turnira u šahu, beli i pikadu, a sve umirovljenike u tom gradu obradovala je vijest da će Grad Dugo Selo isplatiti uskrsnice u iznosu od 200 kuna svima onima čije mirovine ne prelaze 3.000 kuna.

                                                                                                          Milivoj Marić

Nazovite nas - SUH Zagrebačka županija: 01/2792-129
Pišite nam: suh.vrbovec@gmail.com