¸

Nakon dužeg vremena napokon novi izlet. Doduše ovaj puta nisam planinario ali ni vrijeme nije bog zna kakvo, pada stalno kiša a vikend je. Pa što učiniti da dan ne propadne? Pridružio sam se članovima bivše podružnice Studentski grad, koji su sad Seniori Studentskog grada a vode ih Stevo i Snježana Živčić u njihovom izletu na kupanje u Krapinu u toplice Aqua vivae, ali običnim jezikom rečeno i svima poznato, Krapinske toplice.

Krenuli smo u jutro oko 8 sati iz Studentskog grada. Oko sat i pol nam je trebalo do Centra Krapine jer cilj je bio i vidjeti Muzej neandertalaca. Nakon posjete Krapini i obaveznom fotografiranju s krapinskim neandertalcom produžili smo i onom što smo svi jedva čekali, kupanju u toplicama.

Ulaz u toplice su prilično zakomplicirali sa narukvicama koje otvaraju ormariće u garderobi gdje se ostavljaju stvari pa onaj tko nikad nije bio u Krapinskim toplicama treba instrukcije iz korištenja istih jer se njima kupuje i piće ili kava a na kraju se sve plača na izlazu iz toplica.

Kao što sam i očekivao, voda je bila topla i ugodna, posjetitelja nije bilo previše pa nije bila ni gužva pa je vrijeme u vodi je polako teklo. Oko 13 sati smo imali ručak. Na meniju je bio pečeni krumpir i čini mi se pečena piletina sa salatom i desert štrudla od jabuka. I juha naravno, što je pod obavezno.

Nakon ručka smo se opet razišli opet naokolo po bazenima tko je kud htio. Netko je odlučio zadrijemati poslije ručka a netko nastaviti se kupati. Naravno među kupačima sam bio i ja. Isprobao sam sva bučkališta i masaže osim tobogana. To je ipak za djecu.

Kupanje je završilo oko 15 sati. Prije polaska smo se svi još našli u kafiću u predvorju toplica na kavi a nakon kafenisanja krenuli smo opet autobusom put Zagreba. Kiša je padala i dalje. U Zagrebu nas je danas i ispratila i dočekala.

Eto, uglavnom proveo sam jedno lijepo poslijepodne s bivšim SUH-ovcima i dobro se iskupao. Svakako svakom savjetujem da posjeti bazene Krapinskih toplica.

Zlatko Gregurek, 14.05.2023

 

 

Nazovite nas: 01/4614-204
Pišite nam: suh-pov@hotmail.com