¸
Danas sam prošetao po Medvjednici. Dan je bio dobar za šetnju, taman između kratkih i dugih rukava. Subota je a nije bilo puno izletnika. Žičara je vozila poluprazna. Na donjoj stanici žičare u 11 sati u jutro nije bilo gotovo nikoga. No, mene žičara i ne zanima. Putem prema Runolistu nije bilo gotovo nikoga na planinarskoj stazi. Neobična stvar koju sam primijetio kod žena s kojima sam se mimoilazio je ta da su gotovo sve imale neku tetovažu na tijelu. Očito sam nešto propustio jer je to izgleda neka nova moda koju nisam toliko primjećivao.
Oko 12 sam stigao do Runolista gdje sam ručao. Meni ovaj puta nije bio baš maštovit. Grah na četiri načina. Ja sam pak naručio puricu s mlincma i popio kavu. To sam platio nešto više od 10 eura. Grah je bio naj jeftiniji a još par stvari je bilo skuplje od moje purice. Vjerojatno zato i ima toliko graha.
Natrag sam išao drugim putem. Uz put sam vidio da ima dosta jezeraca vode a potoci su činili često male slapove. Pa ipak je do prije par dana padala kiša. I tako mi je prošao dan. Opći dojam je da je grad prazan. Prazne ulice, prazni tramvaji, prazna Medvjednica. Vidjeti ću kako će biti slijedeći puta, već imam ideju kuda ići ako bude lijepo vrijeme.
Zlatko Gregurek, 27.05.2023.
Nazovite nas: 01/4614-204
Pišite nam: suh-pov@hotmail.com